Halus D. Cristian Ștefan PFA | Despre H.D.C.S.
Accesibilitate Text mai mare Text normal Text mai mic

Halus D. Cristian Ștefan PFA

Despre H.D.C.S.

Unitate protejată

Ce este și la ce ajută statutul de Unitate Protejată Autorizată?

Legislaţia statului Român prevede ca autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care depăşesc un număr de 50 de angajaţi, au obligaţia de folosi una din variantele:

  • cel puţin 4% din angajaţi să fie persoane cu dizabilităţi
  • să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat
  • plătesc către stat o penalizare de 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap

Unittea Protejată Autorizată este o societate sau un PFA în cadrul căreia numărul de angajaţi cu dizabilităţi depăşesc un procent de 30% din numărul total de angajaţi.

Atenţie! O prevedere legală recentă impune ca o unitate protejată să demonstreze aportul total sau parţial al persoanelor cu dizabilităţi la crearea produsului sau a serviciului comercializat.

Ce avantaje vă oferă acest statut?

Dacă nu doriţi să angajaţi persoane cu dizabilităţi, dar nici să viraţi suma de penalizare către stat fără niciun beneficiu, puteţi opta pentru serviciile unei Unităţi Protejate Autorizate.

Astfel, contravaloarea pe care o datoraţi statului, o puteţi investi în servicii şi/sau produse realizate de aceste instituţii.

În loc să daţi bani spre stat fără a beneficia de nimic, alegeţi serviciile care vă sunt necesare de la una din Unităţile protejate şi deveniţi câştigător.